Tänään ollaankin jo täysiaikaisia ja vauva on valmis maailmaan, tosin mammasta tuntuu ettei toinen malta tulla ulos, kun ehkä mahdollisesti silloin viiden viikon päästä. Ei siis edelleenkään mitään synnytykseen viittaavaa. Tänään käytiin neuvolassa, mieskin pääsi ekaa kertaa mukaan, kun oli vapaalla ja lupasi olla nauramatta mun painolle... Kaikki edelleen ihan jees. Verenpaine oli tosin vähän koholla ja suostu laskemaan normaalitasolle vasta kolmannella mittauksella (124/92, 122/91 ja 121/81). Lisäksi terkka ei enää ollutkaan ihan varma vauvan tarjonnasta, on kuulemma pieni mahdollisuus että olisikin perätilassa, kun sydänäänet kuulu kuulemma ihan väärästä kohtaa. Lääkärille pitää ens viikolla sanoa, niin tarkistaa kuulemma ultralla. Mä en kyllä usko perätilan mahdollisuuteen, niin selkeeltä tuo peppu tossa vaikuttaa, mutta en tosin ole mikään asiantuntija. Nytpä siis alkoi myös jännittämään leikkauksen mahdollisuus.

Sf-mitta oli 35,5 ja edelleen nousee, joten eipä vauva ainakaan ole alkanu vielä laskeutumaan. Mieskin oli haltioissaan, kun pääsi kuulemaan sydänäänet, eikä nauranu mulle vaikka paino oli noussu viikossa 1050g. Alusta on nyt tullu 7,5kg (hyvin ehditään saamaan vielä kymppi rikki) Ens viikolla on tosiaan siiten viimenen neuvolalääkäri ja siellä selviää mitenpäin vauva mahassa majailee. Äitiyslomailu alkaa olemaan jo aika tylsää, mielummin tätä tekisi vauvan kanssa. Yöt nukun tosi huonosti ja päivällä sit nukutaan päikkäreitä. Kaikki on laitettu valmiiksi, sairaalakassin voisi tosiaan pakata kyllä jokupäivä.

Lähipiiristä kantautu taas raskausuutisia, kun yks hyvä ystävä ilmoitti raskaudestaan tällä viikolla. Onnellinen olen heidän puolestaan, vaikka kateeksi käy aina kun joku raskautuu ns. helpolla. Tämä oli jo toinen ekasta kierosta raskautunut, puhumattakaan niistä vahingoista. Mutta raskausuutiset on ihania jokatapauksessa, oli niitä sit odotettu kauan tai ei ollenkaan. Ja ihan huippujengissä saan sit mammalomailla. Meillä on lisäksi mietinnän alla ehkäisy synnytyksen jälkeen. Todennäköisesti jos normaalisti synnytys menee ja vauva on terve jne. me ei oteta ollenkaan ehkäisyä käyttöön. Tätä ekaa kuitenkin tehtiin yli 2 vuotta ja vaikka meissä kummassakaan ei ollu mitään vikaa, niin olen asennoitunut ettei toinenkaan raskaus välttämättä ala helpolla. Mutta nämä on vaan mietteitä, jotka sitten saa lopullisen sinetin kun vauva on syntynyt. Nyt vaan odotetaan.